Thursday 12 July 2007

Pozdravljeni na blogu Zveze AIESEC Slovenija!

Ta blog smo ustanovili z namenom, da bi vas, ljudi, ki živite okrog nas, obveščali, kaj delamo in kakšni so naši uspehi. Naš namen namreč ni zagotoviti obstoj AIESECa, temveč kar se da največ prispevati k temu, da se mladi iz naše družbe razvijejo v ljudi, ki bodo imeli pozitiven vpliv na družbo, v kateri živijo. Kako bomo to storili?

Zveza AIESEC Slovenije ima 3 članice - Lokalne odbore AIESECa v Kranju, Ljubljani in Mariboru. Ti lokalni odbori se ves čas trudijo pritegniti študente in mlade diplomante, ki imajo željo razviti kompetence, ki jih AIESEC spodbuja: socialno odgovornost, podjetnost, kulturno občutljivost in predvsem aktivno učenje. Tem mladim ponudimo možnost dela na raznih projektih, ki jih izvajamo. Na projektih dobijo možnost, da v praksi preizkusijo znanje, ki ga dobijo na fakulteti ter tako živijo svojo AIESEC izkušnjo (AIESEC XP). Imajo pa še eno prednost: dobijo možnost opravljanja strokovne prakse v tujini, kar pomeni eno izmed 100 držav, ki so članice Zveze AIESEC International.

Več o tem, kaj in kako delamo, si lahko preberete na naši spletni strani, ali pa berete ta blog, kjer vam bomo razložili, kaj so naši cilji in nameni, kako AIESEC deluje ter kako se nam lahko pridružite.

K sodelovanju ste seveda vabljeni vsi - mladi z aktivnim članstvom, partnerji s poslovnim sodelovanjem, ostali s predlogi in komentarji.

Vsekakor pa boste na tem blogu lahko brali, kaj k čemu trenutno gremo in kaj dosegamo.

Do naslednje objave vas lepo pozdravljam,

Emil Kos,
predsednik Zveze AIESEC sLOVEnija 2007/08

No comments: